Što je stanje gotovine i kako funkcionira?

Klijenti mogu plaćati svoje narudžbe u gotovini. Zadržat ćeš gotovinu koju primiš kad isporučiš narudžbu. U aplikaciji ćeš vidjeti stanje novca koji nosiš sa sobom. To će se stanje povećavati i smanjivati ovisno o gotovini koju primaš i plaćaš. Ovo stanje nazivamo stanje gotovine. U ovom videozapisu vidjet ćeš kako te aplikacija obavještava da trebaš platiti u gotovini i kako pokazuje da klijent treba platiti u gotovini.

Stanje gotovine, detaljnije

Stanje gotovine prikazuje sav primljeni novac koji si akumulirao. Ovaj iznos može ići gore i dolje. U svakom trenutku, u aplikaciji, možeš provjeriti iznos novca koji imaš. Preporučujemo da novac držiš u novčaniku koji nije tvoj osobni novčanik kako bi njime bolje upravljao. Ovaj iznos može ići gore i dolje ovisno o četiri različite stvari:
  • Povećava se kada ti klijent plati u gotovini.
  • Smanjuje se kada platiš nešto u gotovini.
  • Smanjuje se kada podigneš gotovinu iz stanja (kao isplatu zarade unaprijed). Aplikacija će te obavijestiti.
  • Smanjuje se kada prilagodiš stanje na kraju obračunskog razdoblja. Samo ako se to odražava na računu.

Depozit gotovine?

Glovo ured te može obavijestiti da se u što kraćem razdoblju zaputiš na Erste banku kako bi napravio “cash-out.” U trenutku kada se akumulira određena svota novca u tvom novčaniku dobiti ćeš poruku da uplatiš novac na Erste banci. Za podatke koji su potrebni prilikom uplate novca na Erste banku, obratite se korisničkoj podršci. Aircash uplata: Upute: Skinite Aircash aplikaciju te kreirajte vlastiti profil. Ključna stvar je da koristite isti email kao na Glovu. Aircash aplikacija će vas tijekom registracije tražiti da slikate osobnu iskaznicu. Kada kreirate vlastiti profil moći ćete na njega uplatiti novac na svim Tisak prodajnim mjestima te INA benzinskim postajama. Kako uplatiti novac: Na aplikaciji odaberete Uplata, nakon toga odaberete način Uplate i iznos. Sljedeći korak je da stisnete generiraj kod. Taj kod pokažate prodavaču na Tisku ili INA-i te mu predate novac. U tom trenutku ste uplatili novac na vaš profil i jedino što preostaje je da prebacite novac s Vašeg Aircash računa na Glovo Aircash račun. To ćete učiniti tako da odete na Usluge i stisnete Glovo opciju. nakon kreiranja računa Aircash će vam aktivirati Glovo opciju unutar 2h. Ključne stavke: Koristiti isti email kao na Glover aplikaciji Nemojte uplatiti iznos koji je veći nego što vam piše na Glover aplikaciji I dalje možete ostaviti 100kn za rad Unutar 30 minuta će vam biti ažurirano stanje Ne trebate slati sliku uplate preko Aircash aplikacije. Glovo će zaprimiti tu obavijest od Aircash aplikacije direktno Ukoliko nećete raditi više od 3 dana potrebno je uplatiti sav iznos Glovo novca koji imate kod sebe!  
Da li ti je ovaj članak pomogao?