Scorul de excelență a fost creat pentru a evalua reputația unui curier pe baza mai multor criterii, precum evaluările din partea unui client, comenzile livrate în timpul intervalelor orare cu cerere ridicată și alte variabile ce sunt detaliate în următoarea secțiune.

Sistemul de scor a fost creat pentru a determina în ce ordine curierii pot accesa orele în platformă. Este un mod în care partenerii și utilizatorii pot evalua curierii pentru a-și crește reputația și a le da acces principal intervalelor orare din calendar.
Considerând acestea, scorul de excelență al unui curier îi permite acestuia accesul la rezervarea intervalelor orare într-o ordine descrescătoare, de la cei cu scor ridicat la unul scăzut.

Până recent, scorul de excelență a fost un număr între 1 și 100, iar curierii ar fi trebuit să livreze 50 de comenzi pentru a putea fi calculat.

Formula precedentă a considerat 3 grupe de variabile:
  • Partenerii (intervale cu cerere ridicată și evaluările partenerului)
  • Evaluarea din partea unui client
  • Comportamentul în platformă (eficiență și vechime)

Totuși, feedback-ul din partea partenerului a sugerat că acest sistem nu era eficient, fiind lipsit de încredere pentru a evalua curierii. Curierii erau blocați cu același scor, indiferent de îmbunătățirile nivelurilor de serviciu furnizat.

În urma cerințelor din partea partenerilor și curierilor, recent formula a fost modificată pentru a reflecta mai bine schimbările de parametrii, precum și rezultatele serviciilor îmbunătățite ale curierilor la livrarea comenzilor. Începând de acum, scorul de excelență va consta într-un număr între 0 și 5 și va fi modificat conform parametrilor ce sunt detaliați mai jos. Fiecare parametru are o pondere diferită ce variază, în funcție de oraș, conform nevoilor diferite ale partenerilor și utilizatorilor.

Formula actualizată, exceptând schimbarea ponderii scorului și a sistemului de acordare a acestuia, reflectă mai bine cum este perceput serviciul profesional al curierilor de către diferite părți implicate în platformă.

Scorul nu se mai bazează pe ultimele 28 de zile consecutive. Acum se consideră doar cele 28 de zile anterioare în care curierul a rezervat cel puțin 1 interval orar
Anterior, formula era calculată considerând nivelul de serviciu al curierilor din ultimele 28 de zile consecutive. Noua formulă calculează tot o medie a celor 28 de zile, dar consideră doar zilele în care curierul a rezervat cel puțin un interval orar astfel, pot fi de fapt ultimele 28 de zile consecutive, dar de exemplu, poate fi și dintr-o perioadă de 3 luni.
Astfel, curierii se pot conecta sau nu, oricând doresc, iar scorul de excelență va fi calculat doar pe baza zilelor în care colaborează.
Parametrii actualei formule consideră totalul comenzilor, numărul de intervale rezervate, precum și orele în care curierul a fost conectat
De acum, parametrii vor fi evaluați prin volumul de comenzi, intervale orare rezervate și orele de colaborare.
Astfel, o performanță proastă nu afectează diferiți curieri în același mod: un curier ce a livrat 10 comenzi și primește 1 evaluare negativă din partea unui client nu este atât de afectat precum un curier care a livrat 2 comenzi și primește 1 evaluare negativă.
Colaborările recente sunt mai importante decât performanța de mai demult.Formula este creată pentru ca recentele colaborări ale curierilor să conteze mai mult decât cele desfășurate la începutul perioadei de 28 de zile.
Formula este creată pentru ca recentele colaborări ale curierilor să conteze mai mult decât cele desfășurate la începutul perioadei de 28 de zile.
Astfel, ne asigurăm că curierii care au utilizat bine platforma Glovo și care lucrează să își îmbunătățească relația prin livrarea comenzilor au o șansă pentru a-și crește scorul și astfel obțin acces mai rapid la intervale.
Curierii noi nu vor mai trebui să aștepte a 50-a comandă pentru a-și primi scorul.
Cu noul scor de excelență, noilor curieri li se măsoară serviciile după ce au colaborat 7 zile, cu cel puțin un interval orar rezervat. Aceștia își vor putea vedea scorul în aplicație din ziua a 8-a.

Te-a ajutat acest artiol?