Naš blog

Kako se zaštititi tokom vrelih ljetnjih dana?

24th април 2024 · 2'

5 savjeta kako da se zaštitite tokom vrelih ljetnjih dana:

Pijete više vode


Nosite sa sobom flašicu vode gdje god da idete, jer po vrućini treba piti više od preporučenih 2l vode. Takođe nikako ne treba piti veoma hladnu vodu kad je tijelo zagrijano, već vodu koja je sobne temperature.


Izbjegavajte kofein


Ljubitelji kafe, moraćete da budete jaki. Dok voda ima pozitivan uticaj na vas i vaše tijelo tokom vrelih ljetnih dana, crna pića imaju negativan uticaj na vaš organizam. Zašto? Zato što sadrže kofein, a on utiče na dehidrataciju organizma.


Nosite laganu odjeću


Gledajte da uvijek nosite odjeću od prirodnih materijala, najbolje pamučnu, jer je to najbolje kod znojenja, a tako koža diše i bori se protiv vrućine.


Rashladite se


Kad jednom popijete hladno piće, probajte da rashladite cijeli organizam. Ledenu bocu od pića možete prisloniti na unutrašnju stranu lakta, zglobove, vrat ili na unutrašnju stranu koljena.


Uvijek nosite kremu sa zaštitnim faktorm


UV zračenje je tokom ljetnjih mjeseci jako visoku, zato je potrebno zaštiti kožu lica i tijela. Preporuka je da se na lice u toku ljetnjih mjeseci nanosi SPF 50 krema, kao i na djelove tijela koji su izloženi sunčevim zracima.

Share