Naš blog

Upoznajte Radonju i Šćepana – Obećanje dostavljačima!

28th септембар 2023 · 5'

Razgovarali smo sa Radonjom Radonjićem i Šćepanom Stankovićem, dva kurira u Podgorici koji su imali koristi od projekta „Obećanje dostavljačima“. Oni su podijelili svoja iskustva o prednostima i izazovima, kao i svoje misli o tome kako se projekat „Obećanje dostavljačima“ može poboljšati.

Jelena: Možete li nam reći nešto o sebi i vašem iskustvu rada sa Glovom?


Radonja: Naravno. Zovem se Radonja Radonjić i sarađujem sa Glovom od kada je kompanija počela sa radom u Crnoj Gori. Ja sam porodični čovjek sa petoro djece, porodica mi je na prvom mjestu i jako sam ponosan na svoju ženu i djecu, i radujem se što mogu podržati svoju porodicu svojim poslom kao kurir. Pored rada za Glovo, takođe radim kao vozač za drugu distributivnu kompaniju i imam svoj vlastiti posao perionice.


Šćepan: Moje ime je Šćepan Stanković i radim kao kurir za Glovo već dvije godine. Izabrao sam ovaj posao jer mi omogućava da uskladim svoj posao i porodični život, pogotovo obaveze koje imam sa djecom, s obzirom da imaju mnogo aktivnosti van škole. Uživam provoditi vrijeme sa njima i u mogućnostima da ih finansijski podržim.


radonja

Jelena: Možete li nam reći nešto o projektu „Obećanje dostavljačima“ i kako je uticao na vaš svakodnevni rad kao kurira?


Radonja: „Obećanje dostavljačima“ je projekat koji želi poboljšati uslove i pogodnosti za kurire. Pruža nam pogodnosti kao što su osiguranje od nesreća, obuku o sigurnosti i izazov Ekspert za dostave, koji nagrađuje kurire za njihovu lojalnost. Ove pogodnosti su sigurno poboljšale naše uslove i učinile da se osjećamo vrijednije kao kuriri.


Šćepan: Slažem se. „Obećanje dostavljačima“ je sigurno ostavio pozitivan utjecaj na nas. Pogodnosti koje pruža „Obećanje dostavljačima“ su pomogle da poboljšamo našu motivaciju i raspoloženje. Izazov Ekspert za dostave, posebno, bio je odličan podsticaj da isporučimo više i zaradimo nagrade.


scepan

Jelena: Obojica ste spomenuli izazov Delivery Guru. Možete li podijeliti svoja iskustva s tim?


Radonja: Da, do sada sam učestvovao u dva Ekspert za dostave izazova i osvojio sam prvu nagradu u prvom izazovu i drugu nagradu u drugom izazovu. Trenutno učestvujem i u trećem izazovu. Izazov je sjajan način da se nagrade kuriri za njihovu lojalnost i teški rad.


Šćepan: I ja sam učestvovao u tri izazova, uključujući dva izazova Ekspert za dostave i Velikom ljetnjem izazovu. Osvojio sam prvu nagradu u oba izazova Ekspert za dostave i drugu nagradu u velikom ljetnjem izazovu, a sada učestvujem u trećem izazovu Ekspert za dostave. Izazov je sjajan način da se održi motivacija i angažman kurira.


Jelena: Da li postoje neki izazovi ili nedostaci projekta „Obećanje dostavljačima“ s kojima ste se susreli?


Radonja: Jedna stvar koju mislim da bi se mogla poboljšati jeste nedostatak plaćenog odmora za kurire. Ponekad se uslovi čine prezahtjevnim za mene, jer je ovo moj treći posao. To mi otežava ispunjavanje trećeg izazova.


Šćepan: Naravno, uvijek se može poboljšati iznos nagrada.


Jelena: Šta vas je pozitivno iznenadilo?


Radonja: Trening o bezbjednosti! Prošle godine sam imao nesreću i srećom sam uspio da se oporavim nakon 10 dana. Osiguravajuća kompanija mi je isplatila novac u tom periodu, i to prilično brzo, tako da iako nisam radio dobio sam odgovarajuću dnevnicu za taj period.
Još je važnije da nam Glovo nudi obuku o bezbjednosti u saobračaju. Mnogo sam naučio o pravilima i pravima biciklista u saobraćaju i sada se osjećam mnogo sigurnije zahvaljujući tome.


Šćepan: Slažem se! Ponekad zaboravite ili ne znate o određenim mjerama predostrožnosti u saobraćaju. Obuka o sigurnosti koju sam pohađao mi pomaže u tome. Nikad se ne možete previše paziti u saobraćaju.Sve u svemu, zadovoljan sam benefitima koje dobijam zahvaljujući projektu „Obećanje dostavljačima“. Važno je da kompanije naprave korak i obećaju – a zatim to i ispune. Svaka pomoć je dobrodošla.


Hvala vam na intervjuu, Šćepan i Radonja!

1+
Share