Poboljšanje iskustva

Saveti za najbolje iskustvo korišćenja platforme Glovo

Pre početka

Uvek je bolje da odgovorno rezervišeš sate. Ako si rezervisao/la termin i nećeš moći da se povežeš u to vreme, važno je da što pre ukloniš rezervaciju jer ako to uradiš kasno, utiče na druge dostavljače koji bi možda želeli da se povežu u to vreme.

Povezivanje sa aplikacijom u satima velike potražnje, kao što su ručak i večera vikendom, maksimalno poboljšava iskustvo dostavljača: više narudžbina i bolja zarada.

  • Ne zaboravi da potvrdiš dostupost do 25 minuta pre svakog bloka rezervisanih sati kako bi sistem znao da si spreman/na za dostavu.
  • Prilikom potvrde dostupnosti, iz bezbednosnih razloga, od tebe će se možda zatražiti da potvrdiš svoj identitet putem sistema za prepoznavanje lica.
  • Ako se približiš najpopularnijim partnerima prilikom potvrde dostupnosti, verovatno ćeš imati veće šanse za dobijanje narudžbina jer kupci imaju tendenciju da mnogo naručuju od njih.

Što više narudžbina dostaviš, to ćeš steći više iskustva. Sa više iskustva, moći ćeš maksimalno da iskoristiš vreme na Glovo platformi.

Ako znaš da nećeš moći da isporučiš narudžbine u rezervisanim terminima, preporučujemo da ih što pre otkažeš. Drugi dostupni dostavljači će ceniti da imaju nove sate za rezervisanje.

Klijenti mogu da prepoznaju kada osoba sa slike nije ista kao ona koja isporučuje njihovu narudžbinu, stoga se uveri da je slika tvog profila ažurirana u aplikaciji. Korišćenje tuđeg identiteta je nezakonito i smatra se prevarom, nezgode koje se mogu dogoditi osobama koje nisu vlasnik naloga ne mogu biti pokrivene osiguranjem.

Prilikom dostave

Iz sanitarnih razloga i u skladu sa propisima, važno je da obavezno nosiš masku i zaštitiš se dok koristiš Glovo. Takođe je važno da držiš bezbednu distancu dok čekaš na mestu preuzimanja kod partnera, prilikom dostave narudžbine i dok razgovaraš sa drugim dostavljačima ili nekim drugim ljudima. Želimo da budemo sigurni da su svi bezbedni!

  • Kada ti treba pomoć u vezi sa nečim, izaberi pravi razlog da bismo brže rešili problem
  • Detaljno smo razmotrili najefikasnije načine za rešavanje tvojih problema, zato te molimo da unapred odabereš razlog koji će te odvesti direktno do rešenja problema. Izbor pogrešnog razloga može dovesti do kašnjenja u rešavanju problema.

Bezbednost nam je na prvom mestu! Zaista je važno da se pridržavaš zakona, poštuješ ograničenja brzine, uvek nosiš pojas ili kacigu dok voziš, ne preskačeš saobraćajne znakove i izbegavaš bilo kakvu vrstu ometanja.

Ako ti je isključen režim AA, sistem pretpostavlja da ne želiš da dobijaš narudžbine i zbog toga se možda nećeš povezati sa klijentima ili partnerima na platformi.

Primanje narudžbina može da potraje, pa odbijanjem narudžbina možda nećeš u potpunosti dostići potencijalnu zaradu!

Ako to ne uradiš, može da se desi da nisu svi proizvodi dostupni i to može uticati na tvoje stanje gotovine, dovesti do otkazivanja, nepotrebnih kontakata i lošeg korisničkog iskustva partnera i klijenata.

Klijenti žele da pronađu sve što im je potrebno, pa ti preporučujemo da proveriš da li se proizvodi koje dostavljaš podudaraju sa onim što je klijent naručio. Ako je kesa zapečaćena, preporučujemo da sa partnerima potvrdiš da su svi proizvodi u kesi.

Za narudžbine namirnica preporučujemo da ih obavljaš sa istom posvećenošću kao da kupuješ za sebe. U slučaju da dati proizvod nije dostupan, možeš se obratiti kupcu radi zamene proizvoda ili dodatnih uputstava.

Napojnice idu ruku pod ruku sa dobrim iskustvom klijenata, pa ako se pobrineš da narudžbine stignu kupcima u dobrom stanju, verovatno ćeš imati veće šanse da te nagrade!

Korisnici i partneri ocenjuju tvoju uslugu nakon svake dostave. Ako si ljubazan/na i odnosiš se prema njima s poštovanjem, sigurno će ti dati dobru ocenu.

Postoji još mnogo drugih preporuka koje ti mogu olakšati život!

  • Korišćenje aplikacije za digitalne mape kao što su Google mape može znatno da ti olakša kretanje po gradu.
  • Nosi udobnu odeću i pij puno vode jer ti to sigurno može pomoći da budeš zdrav/a i u dobroj formi!
  • Drži na oku veb-sajt za dostavljače za više saveta i objašnjenja o tome kako funkcioniše aplikacija Glovo, jer ti to može olakšati njeno korišćenje.
  • Uveri se da je tvoje vozilo u dobrom stanju jer je to ključno za tvoju i bezbednost drugih.
  • U nekim gradovima, otkazane narudžbine treba odneti na određena mesta za pokupljanje, kako bismo mogli da vratimo artikle njihovim vlasnicima (kupcima ili partnerima) – pazite na to!
Da li ti je ovaj članak pomogao?