Defanzivni stil vožnje doprinosi sigurnosti

Cestovni promet sve izlaže vanjskim utjecajima. Defanzivna vožnja daje ti samopouzdanje da se suočiš s potencijalnim rizicima na cesti. Ovaj vodič te uči defanzivnim vozačkim vještinama i dalekovidnom načinu razmišljanja koji će ti pomoći da se bezbrižno krećeš u prometu.

go down

Ostani budan i fokusiran

Važno je biti odmoran i potpuno koncentriran, tako da možeš brzo reagirati na potencijalne rizike

go down

Primijeni pravilo 3-4 sekunde

Održavanje udaljenosti od najmanje 3-4 sekunde od vozila ispred sebe, pa i više u lošim vremenskim uvjetima, jamči veću sigurnost.

go down

Očekuj pogreške drugih sudionika u prometu

Vjeruj svom stilu vožnje, a ne drugim vozilima, kako bi reagirao defanzivno

go down

Jedan korak ispred

Vježba dovodi do savršenstva – a ni na cesti nije drugačije. Možemo te povezati s partnerima koji su razvili sigurnosnu obuku kako bismo ti omogućili da dostavljaš smireno i sa samopouzdanjem.

Nosi zaštitnu opremu

Budi vidljiv u cestovnom prometu i smanji opasnosti na najmanju moguću mjeru uz odgovarajuću opremu. Uvijek provjeri ima li tvoj bicikl dvije neovisne kočnice, bijelo prednje i crveno stražnje svjetlo te jesu li pedale neklizajuće i čvrsto pričvršćene. Tvoje jakne trebaju imati reflektirajuće trake, a nošenje kacige pomoći će u sprječavanju ozljeda glave.

person braking the bike
person braking the bike

Gumb za slučaj nužde i brzu podršku

Unatoč opreznom i defanzivnom stilu vožnje, nesreće se nažalost mogu dogoditi. Aplikacija Courier ima gumb za nuždu unutar aplikacije koji ti omogućuje brzi pristup hitnom pozivu u nepredviđenoj situaciji.