Casablanca, Maroko
Upoznajte Youssefa
Spasio život tijekom dostave

Youssef radi kao dostavljač od srpnja 2021. Iz dana u dan susreće različite ljude i često se nađe u situaciji da pomaže drugima.

Kad je Youssef tog jutra započeo svoj termin za dostavljanje, nije ni slutio da će toga dana nekome spasiti život.

„Dostavljao sam narudžbu kao i obično, došao sam do mjesta dostave i uspeo se stepenicama. Odjednom sam zatekao ženu kako leži na drugom katu i pada u nesvijest. Jedva da je mogla govoriti, a ja sam jedva razumio da ima napad astme.“

To je trenutak šoka koji tjera tijelo da funkcionira automatski. Iako Youssef nikada nije doživio napadaj astme, instinktivno je znao što mu je činiti. Brzo se dosjetio što treba činiti, spustio je ruksak i bio spreman pomoći.

„Brzo sam joj pretražio torbu i pronašao potreban lijek“

Nakon što je žena udahnula svoj sprej protiv astme i došla k svijesti nakon nekoliko udisaja, Youssefov osjećaj šoka polako se ublažio. Youssef je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu. Zahvaljujući njegovoj pomoći, uspio je pomoći toj ženi kroz napadaj astme i vratiti je svijesti.

„Kad se oporavila, zahvalila mi je što sam joj spasio život. Toga sam se dana sjajno osjećao.“

Youssef pomaže ljudima svaki dan, no dan kad je nekome spasio život zauvijek će mu ostati u sjećanju.

Hvala vam što ste nešto poduzeli

Za odvažnost je prije svega potrebno jedno: Hrabrost. Hrabrost za suočavanje s izazovom. Ponosni smo što imamo dostavljače koji su na usluzi svojoj zajednici i pomažu gdje god mogu. Hvala Youssefu, Vasiliju i Zakariji. Hvala baš svakom dostavljaču koji pomaže kad je to potrebno i ne okreće glavu.

person braking the bike