Kazablanka, Maroko
Upoznaj Youssefa
Spasitelj prilikom dostave

Youssef radi kao dostavljač od jula 2021. godine. Iz dana u dan sreće različite ljude i često se nađe u situacijama kada pomaže drugima.

Kad je Youssef tog jutra započeo svoj termin za dostavu, nije ni slutio da će tog dana nekome spasiti život.

„Dostavio sam narudžbu kao i obično, stigao sam do mjesta dostave i otišao sam uz stepenice. Iznenada sam zatekao ženu kako leži na drugom spratu, skoro bez svijesti. Jedva je mogla govoriti, a ja sam nekako razumio da prolazi kroz astmatični napad."

To je trenutak šoka koji čini da tijelo funkcioniše autonomno. Iako Youssef nikada nije doživio astmatični napad, on je odmah znao šta da radi. Ne gubeći prisebnost, spustio je ranac i bio spreman pomoći.

"Odmah sam pretražio njenu torbu i pronašao potreban lijek."

Nakon što je žena udahnula svoj sprej protiv astme i povratila svijest nakon nekoliko udisaja, Youssefov osjećaj šoka polako je nestajao. Youssef je bio u pravo vrijeme, na pravom mjestu. Zahvaljujući njegovoj pomoći, uspio je spasiti ženu prilikom astmatičnog napada i povratiti joj svijest.

“Kada se oporavila, zahvalila mi je što sam joj spasio život. Tog dana sam se osjećao sjajno zbog toga.”

Youssef pomaže ljudima svaki dan, ali dan kada je spasio život zauvijek će mu ostati u sjećanju.

Hvala na zalaganju

Za požrtvovanost je prije svega potrebna jedna stvar: Hrabrost. Hrabrost da se suočiš sa izazovnom situacijom. Ponosni smo što imamo dostavljače koji se zalažu za svoju zajednicu i pomažu gdje god mogu. Hvala Youssefu,Vasiliju i Zakariji. Hvala svakom dostavljaču koji se umiješa i ne okreće glavu od problema.

person braking the bike