Naš blog

Upoznajte Aziza – Obećanje kuririma (Sarajevo)

27th April 2024 · 2'

1. Reci nam nešto o sebi i svom iskustvu u Glovo-u?

Pozdrav, ja sam Aziz Džananović, kurir Glovo kompanije već skoro godinu dana. Nakon mnogo pozitivnih utisaka odlučio sam se i sam prijaviti za posao kurira i evo me sada tu gdje jesam. Otac sam dvoje djece (3 i 10 godina) i jedini zaposlen u porodici tako da mi kompanija ostavlja mogućnost da radim više od uobičajenog posla i naravno zaradim više za svoje potrebe.

2. Jesi li upoznat sa projektom “Obećanje kuririma” i šta misliš o tome?

Obećanje kuririma je jedna fenomenalna ideja i pokazatelj da se kompanija vodi na jedan neobičan a istovremeno vrlo pozitivan i susretljiv način za svoje uposlenike. Na našem tržištu ali ni u regionu nisam primjetio ništa slično tome tako da sam mnogo zadovoljan i ponosan što sam dio jedne takve priče.

3. Kako ti se čini novi izazov koji smo nedavno lansirali po 2x i da li si stigao ispuniti prošli “Delivery Guru” ?

Delivery Guru je pored redovnih sedmičnih izazova dobra motivacija za rad i omogućava nam da doslovno usputno uz redovan rad ostvarimo dodatne bonuse u zaradi. Na prošlom Delivery Guru sam došao do srednjeg praga i prezadovoljan sam ostvarenim.

4. Da li ti ovi benefiti pomažu da ostvariš bolju zaradu?

Naravno, dodatni bonusi od izazova mi pokrivaju okvirno 50% troškova goriva i održavanja vozila tako da je ovo definitvno velika olakšica kada je ukupna zarada u pitanju.

5. Imaš li neku ideju kojom bi poboljšao/la svoje iskustvo u Glovo-u ili u projektu “Obećanje kuririma” ?

Konkretno vezano za projekat “Obećanje kuririma” ne mogu pronaći nikakvu zamjerku i prezadovoljan sam idejom i realizacijom istog. Što se tiče ostalih poboljšanja ono što fali kako meni tako i većini radnih kolega sa kojima sam pričao na tu temu je plaćeni godišnji odmor kao što je to slučaj u većini kompanija.

Udio