Podgorica, Muntenegru
Fă cunoștință cu Vasilije
Apel la donații pentru mama sa

Vasilije se află în pragul tinereții și al maturității când se simte pregătit să înceapă primul său loc de muncă cu normă întreagă. Echipat cu un rucsac galben și cu mașina proprie, își începe ziua de lucru de dimineața până seara. Lucrurile mărunte sunt cele care îl fac fericit în viața de zi cu zi. Sosirea la partener pentru comanda pregătită de ridicare sau momentul de fericire atunci când conduce repede într-un val de semafoare verzi

„Mama mea este bolnavă de câțiva ani. Pentru a o susține financiar, am început să lucrez ca curier acum un an.”

Spre deosebire de alți tineri, Vasilije nu a început să muncească pentru o motivație materială, ci pentru a ușura povara financiară de pe umerii mamei sale. Când mama sa s-a îmbolnăvit, în urmă cu câțiva ani, i-a fost clar că trebuie să îi fie alături. A decis să devină curier deoarece îi oferă baza financiară de care are nevoie și libertatea de a-și gestiona timpul. Acest lucru îi permite să își ducă mama la doctor sau să îi țină companie ori de câte ori dorește.

Tratamentul în străinătate îi creează o provocare financiară

Pentru mama lui Vasilije, există o rază de speranță: un tratament în străinătate îi poate ușura boala cu un tratament adecvat. Fără nicio ezitare, Vasilije va face tot posibilul ca mama sa să primească tratamentul pe care îl aștepta. Și-a făcut o misiune din a strânge bani

„Livrez în calitate de curier de mai bine de 1 an. Până acum cunosc toți curierii din orașul meu”.

Vasilije știe că nu se poate descurca singur cu tratamentul costisitor din străinătate. Așa că a început un apel la donații în grupurile de livrare de pe Viber, în speranța că va primi sprijin.

„În scurt timp am strâns banii necesari pentru tratamentul mamei mele"

A primit un val de susținere și compasiune din partea grupurilor de livrare. Datorită generozității comunității de curieri, a reușit să strângă suficienți bani pentru a plăti tratamentul mamei sale în străinătate.

Nu mi-a venit să cred că atât de mulți oameni au răspuns și m-am simțit foarte bine, ca și cum aș fi avut pe cine să mă bazez într-o situație dificilă.

Până în ziua de azi, acest moment îi face pielea de găină. Este plin de recunoștință știind că se poate baza pe colegii săi. El le mulțumește tuturor curierilor care l-au sprijinit.

Mulțumesc pentru evidențiere

Curajul cere un singur lucru înainte de toate: Curaj. Curajul de a face față unei situații dificile. Suntem mândri că avem curieri care își susțin comunitatea și ajută acolo unde pot. Mulțumiri lui Youssef, Vasilije și Zakaria. Mulțumiri fiecărui curier care intervine și nu închide ochii.

person braking the bike