Nasz blog

? Твій рейтинг успішності

1st maj 2024 · 2'

Цікавить, що таке рейтинг успішності? Як він вираховується і для чого він потрібен? Або, можливо, Ти хотів би покращити свій рейтинг, але не знаєш як? Поспішаємо з поясненнями!

 

Що таке рейтинг успішності?

 

Рейтинг успішності це оцінка від 0 до 5, яка допомагає визначити репутацію кур’єра.

 

Система рейтингу успішності була створена з метою визначити місце кур’єра в черзі серед усіх інших кур’єрів при бронюванні слотів у календарі в додатку. Це спосіб для користувачів і партнерів Glovo оцінити якість наданих кур’єрами послуг — таким чином рейтинг найкращих кур’єрів зростає, вони першими отримують доступ до календаря і першими мають змогу обрати слоти в календарі.

 

? Якщо Ти вперше користуєшся Glovo, Твоя перша оцінка з’явиться вже після перших 7 днів, протягом яких Ти забронював щонайменше один слот. Рейтинг можна побачити в додатку вже на 8-й день.

 

? Якщо Ти вже є активним кур’єром і працюєш з нами протягом деякого часу, Твій точний результат рейтингу успішності є результатом спільної роботи протягом 28 днів, протягом яких Ти резервуєш принаймні одну годину. Це означає, що це можуть бути останні 28 днів поспіль, але це також можуть бути різні дні протягом періоду до 3 місяців – це залежить від того, як часто Ти працюєш з нами.

 

Параметри, що визначають рейтинг успішності

 

Оцінка від клієнтів – позитивні та негативні оцінки кур’єра від клієнта. Різниця ділиться на кількість виконаних замовлень. Одна низька оцінка клієнта при 10 доставлених замовленнях знижує результат набагато більше, ніж при 100.
Пікові години – саме так часто Ти співпрацюєш під час годин з позначкою діаманту?
Згуртованість – цей параметр складається з двох факторів:

 

➡️ Участь — цей параметр відображає загальну кількість доставлених замовлень — чим більше замовлень Ти доставиш, тим краще для Твого рейтингу.

 

➡️ Пропуски – цей параметр показує, чи Ти дійсно доступний протягом заброньованих слотів. Якщо Ти не можеш з нами співпрацювати, пам’ятай, що Ти можеш скасувати свої години без наслідків за 24 години до початку першого блоку.

Участь – цей параметр складається з двох факторів:

➡️ Надійність – вказує на те, як часто Ти працюєш в попередньо заброньовані години. Замовляйте лише ті години, в яких Ти дійсно зможеш з нами працювати!

 

➡️ Рівень прийняття замовлень – визначає, скільки замовлень Ти перенаправив за певний день. Чим більше замовлень Ти приймеш, тим вищим буде Твій рейтинг успішності! Перенаправлення замовлень подовжує час доставки, тому приймати замовлення надзвичайно важливо!

Під час обрахування Твого рейтингу успішності алгоритм також враховує відданість та якість співпраці інших кур’єрів із Твого міста. Це означає, що в кожному місті створюється певний рейтинг, який визначає пріоритет доступу до календаря – не кожен кур’єр може мати рейтинг 5.0.

 

Приклад: якщо Ти доставляєш два замовлення протягом години і отримуєш одну позитивну оцінку від клієнта, а інший кур’єр з Твого міста доставляє три замовлення і отримує дві позитивні оцінки, Твій рейтинг може залишитися незмінним або навіть нижче його рейтингу.

 

Як покращити рейтинг успішності?

 

Бронюй лише ті слоти, під час яких Ти впевнений, що зможеш працювати з нами.  Якщо Ти не можеш з нами співпрацювати, пам’ятай, що Ти можеш скасувати свої години без наслідків за 24 години до початку першого блоку.
Не перенаправляй замовлення – чим більше замовлень ви перенаправиш, тим гірше для Твого рейтингу.
Намагайся виконувати якомога більше замовлень.
Завжди будь привітними до клієнта і в разі виникнення питань або проблем із замовленням намагайся зв’язуватися з ним напряму – через чат у додатку або по телефону.
Працюй з нами в пікові години – це години, коли нам найбільше потрібні кур’єри. Ми розраховуємо на Тебе!

 

Що варто пам’ятати?

 

Рейтинг успішності вираховується лише на основі фактично здійснених доставок – ми враховуємо лише ті дні, в яких Ти працював. Хочеш взяти кілька вихідних? Нема проблем!
Перший результат рейтингу успішності з’явиться вже після перших 7 днів, протягом яких Ти мав принаймні 1 слот, а потім Твоя точна оцінка вираховується на основі 28 днів, протягом яких Ти працював з нами.
На Твою оцінку також впливає оцінка інших кур’єрів із Твого міста.

Успіхів у створенні Твого рейтингу успішності! ?

Share