Vreme čekanja na mestu preuzimanja izračunava se u intervalima nakon ulaska u zonu preuzimanja (najmanje 100 metara od prodavnice i prvih pet minuta čekanja se ne plaća). Počinjemo sa računanjem čim stigneš na 100 metara od prodavnice i tajmer se zaustavlja kada se dogodi nešto od sledećeg:

  • Kada napustiš zonu preuzimanja (kad izađeš iz radijusa od 100 metara oko prodavnice).
  • Kada označiš narudžbinu kao spremnu u aplikaciji.

Veoma je važno da koristiš dugme Proizvodi su preuzeti jer kad ga pritisneš, shvatićemo da više ne čekaš na mestu preuzimanja i da si na putu ka mestu dostave.

Na primer:
ako je u rezimeu narudžbine prikazano vreme čekanja u prodavnici 7 minuta, biće ti plaćeno za 2 minuta (7 minuta koliko si čekao/la minus prvih 5 minuta koji se ne računaju).

Google mape automatski izračunavaju broj kilometara koje pređeš tokom dostave. Ukupna udaljenost se izračunava kombinovanjem sledećih ruta:

  1. Najkraća ruta od mesta gde si primio/la narudžbinu do mesta preuzimanja.
  2. Najkraća ruta od mesta preuzimanja do mesta dostave.

Uvek će ti biti plaćeno za najkraću rutu prikazanu na Google mapama, bez obzira na rutu kojom kreneš.

Ako misliš da je sistem napravio grešku u izračunavanju tvojih km, možeš da zatražiš reviziju tako što ćeš nam se obratiti putem aplikacije. Idi na Zarada > Faktura > Informacije o plaćanju > Km i izaberi narudžbinu koju želiš da proveriš.

Da li ti je ovaj članak pomogao?