Naš blog

Iz Donesi u Glovo

30th rujan 2022 · 3 Min read
Šta sve trebaš znati prije pridruživnaja u Glovo

Pozdrav! Ako čitaš ovaj članak znači da to kurir za Donesi i planiraš da počneš obuku i početak dostavljanja za Glovo uskoro. Zaista smo uzbuđeni što postaješ dio tima, naša misija je da osiguramo kurirma puzdan, bez srkleta, i jedan jako fleksibilan posao koji je fer plaćen. Zato želimo da podjelimo sa tobom ključne tačke vezane za Glovo, kako bi se počeo/la osjećati komforno u žutom 🙌.

Sada neke bitne tačke koje trebate uzeti u obzir:
Što se tiče fleksibilnosti
  • U Glovo, umjesto fiksnih smjena u trajanju od 7 sati, možeš birati dane i sate koje želiš, maksimalno 10h dnevno, biti sam svoj gazda. Možeš podijeliti sate kako želiš zavisno od ponude i tražnje.
  • U Glovo, kalendar se otvara svakog ponedeljka i četvrtka, kako bi mogao planirati nedelju birajući sate po svom rasporedu. Možeš uzimati i odustajati od selektovanih sati slobodno.
Što se tiče plaćanja
  • U svakom trenutku, 24/7 ćeš imati pristup tvojoj zaradi na aplikaciji
Šta je efikasnost?
  • Efikasnost je veoma bitna stavka u Glovo. Predstavlja broj narudžbi koje kurir dostavi u toku jednog sata. Što si više efikasan, to znači da si brži da ćeš imati više narudžbi što će u krajnjem povećati tvoj prihod po satu.
  • Ovo naravno ne znači da možeš koristiti prečice ili kršiti saobraćajne propise. Isključivo znači da budeš spreman i dostupan, da ne gubiš vrijeme i da vodiš računa o saobraćaju i da prikladno i bezbjedno upakuješ hranu u torbi.
  • Savjetujemo ti da uvijek držiš aktiviranu opciju “auto-assign” kako bi popravio efikasnost i izbjegao nepotrebno gubljenje vremena između narudžbi.
Kontaktiranje Glova

Za nas, rješavanje problema je veoma važno u cilju kreiranja bezbjednog i zdravog okruženja. U tu svrhu imamo nekoliko kanala za komunikaciju. Možeš provjeriti najčešće postavljana pitanja istražujući ovim portalom. Pored toga, ukoliko imaš bilo kakvih problema tokom narudžbe, imaš mogućnost kontaktiranja podrške putem aplikacije. Toplo ti preporučujemo da odabereš pravi razlog kako bi dobio adekvatnu podršku na tvoje pitanje i izbjegao gubljenje vremena..

3PLS

Za Glovo ćeš nastaviti da radiš preko agencije. Ukoliko si zadovoljan i srećan sa postojećom agencijom, možeš nastaviti saradnju sa njom. U suprotnom, možeš provjeriti dostupnost drugih.

Na Glovu ste pokriveni

Ukoliko ti se dogodi nezgoda tokom odabranih sati u kalendaru, važno je da znaš da si kod nas pokriven. U Glovo birnemo za tvoju sigurnost na putu i obezbjeđujemo osiguranje u slučaju nezgode ma koliko ona mala bila. Jedino što je potrebno jeste za zatražiš osiguranje preko naše zvanične stranice za osiguranje i nakon što se odobri dobićeš sredstva na tvom bankovnom računu.

Udio