Шта је стање готовине и како функционише?

Клијенти могу да плате своје наруџбе у готовини. Задржаћете готовину коју примите приликом довршавања наруџбе. Видећете преостали износ готовине који носите. Овај салдо ће се повећавати и смањивати овисно о новцу који примите и исплатите. Тај салдо називамо салдом готовине. У овом видеу видећете како апликација обавештава да морате да платите у готовини и како апликација указује да би клијент требало да вам плати готовином.

Стање готовине, детаљније

Стање готовине је сав примљени новац који сакупљате. Овај баланс може ићи горе и доле. У сваком тренутку можете проверити износ готовине који имате на апликацији. Препоручујемо да новац држите у новчанику различитом од вашег личног како бисте га добро управљали. Овај баланс може да се повећава и смањује у зависности од четири различите ствари:

  • Повећава се када вам клијент плати у готовини.
  • Смањује се када нешто платите у готовини.
  • Смањује се када извадите готовину из биланса (као авансно плаћање). Апликација ће вас обавестити.
  • Смањује се када прилагодите стање на крају периода плаћања. Само ако се то одражава на вашој фактури.

Шта је подизање готовине?

Када вам апликација јави да можете, моћи ћете да узмете авансно плаћање са свог салда у готовини. Обично ће вас апликација обавештавати сваког дана када су завршени сати вашег рада, али можда то неће учинити. То ће зависити од износа клијената који су своје наруџбе платили у готовини, или другим речима, од количине новца који сте добили. Осим дневног подизања готовине, можете подићи готовину и на крају периода плаћања. Идеја иза овога је да не носите пуно новца на себи, из ваше сигурности. На вашој фактури ће се приказати подизање готовине на крају периода плаћања.

Da li ti je ovaj članak pomogao?