Barselona, Španija
Upoznajte Margaritu
Vlasnica „Menta y Limón“

Margarita je godinu dana radila kao dostavljač u Barseloni kada se u julu 2021. pridružila podsticajnom pilot programu „Start“ koji je Glovo pokrenuo u Španiji zajedno sa akceleratorom Impact Hub. Namenjen dostavljačima u gradu, program se sastojao od jednonedeljnog podučavanja u kojem su studenti prošli obuku od stručnjaka iz različitih ključnih obasti u svetu preduzetništva, kao što su finansije, logistika I marketing.

„Dugo sam želela da pokrenem sopstveni biznis, Ali se nisam osećala spremnom za to. Kada sam ušla u podsticajni program, znala sam da je vreme da napravim korak, to je bila motivacija koja mi je trebala!”

Nakon programa Margarita je iskoristila sve što je naučila I u oktobru iste godine otvorila je sopstveni biznis, supermarket sa hranom I proizvodima za kućnu negu, u ulici Mallorca u okrugu Sant Marti u Barseloni. O nazivu kaže:

„Nazvala sam svoje preduzeće Menta y Limón. Iako zvuči pomalo čudno, razlog je taj što volim mentu, što predstavlja radost I entuzijazam s kojim sam započela svoj posao, Ali kada nešto započnete, shvatate I koliko stvarnost može biti teška, pa otuda I limun sa svojim jakim ukusom.“

Margarita I dalje s vremena na vreme radi kao dostavljač za Glovo I trenutno je u procesu dodavanja opcije dostave svom preduzeću – takođe ruku pod ruku sa Glovom. Sa osmehom na licu priznaje:

„Sada radim za svoje sopstveno preduzeće I mogu reći da sam uspela“.