Najrobi, Kenija
Upoznajte Brajana
Vlasnik lanca „Beijing Restaurant“

Afrika se pokazala kao jedna od teritorija s najvećim potencijalom za dostavu u poslednje vreme I sve više dostavljača, poput Brajana, pridružuje se platformama kao što je Glovo.

„Naporno sam radio kao Glovo dostavljač u različitim periodima između 2018. I 2021. godine. Bili su to intenzivni dani u kojima sam, kad god sam mogao, vršio dostave u periodu između 10 ujutru I 12 noću.“

Njegov cilj je uvek bio da osnuje vlastito preduzeće, a danas je Brajan upravo otvorio svoj treći restoran na ulicama Najrobija.

„2019. godine otvorio sam svoj prvi restoran pod nazivom „Beijing“ koji se nalazi u blizini GreenHouse Mall-a, a šest meseci kasnije otvorio sam I drugi u Westlands tržnom centru I nedavno treći u Ole-Sangale Link Road-u na Siwaka Plaza.“

U ovom lancu od tri objekta, Brajan uz pomoć svojih kuvara, priprema tipična kenijska jela, Ali u stilu kineske kuhinje. „Koristimo sastojke poput šargarepe, brokolija, prženog pasulja, bok čoja, pirinča ili piletine. U restoranu „Beijing“ uvek ćete naći širok izbor jela“, kaže kroz smeh.

Brajan ima velike snove I doveli su ga do toga da postane uzor u svojoj lokalnoj zajednici, a dokaz tome je događaj koji je zajedno sa Glovom organizovao u decembru 2021. godine od kuće kako bi podelio svoja iskustva iz preduzetništva sa kolegama dostavljačima na tom području. Uprkos uspesima, Brajan I dalje radi kao dostavljač.

„Dobro se osećam kad radim kao dostavljač tako da I dalje dostavljam. I kao partner, želim da nastavim da budem deo Glovo platforme jer zahvaljujući njoj narudžbine svakodnevno same stižu putem aplikacije, a ja ne moram da budem u restoranu“.

„Za partnerstvo sa Glovom je važno uzajamno razumevanje. To znači da ja, kao vlasnik restorana, I oni, kao aplikacija, možemo da sarađujemo. Ja sam njihov partner, slušam ih I oni slušaju mene“.