Podgorica, Crna Gora
Upoznaj Vasilija
Apel za donaciju za njegovu majku

Vasilije se nalazio na pragu mladosti i punoljetstva kada se osjetio spremnim da započne svoj prvi posao sa punim radnim vremenom. Opremljen žutim rancem i automobilom, od jutra do mraka spreman započinje svoj radni dan. U svakodnevnom životu, male stvari ga čine srećnim. Dolazak do partnera s narudžbom spremnom za preuzimanje ili trenutak blaženstva prilikom vožnje tokom vala zelenih svjetala na semaforima.

„Moja majka je bolesna već nekoliko godina. Da bih je finansijski podržao, počeo sam raditi kao dostavljač prije godinu dana."

Za razliku od drugih mladih ljudi, Vasilije nije započeo sa radom iz materijalne motivacije, već je želio skinuti finansijski teret sa majčinih pleća. Kada mu se majka prije nekoliko godina razboljela, bilo je jasno da mora stati uz nju. Odlučio je postati dostavljač, što mu daje potrebnu finansijsku osnovu i slobodu da posjeduje svoje vrijeme. To mu omogućuje da svoju majku odvede doktoru ili da joj pravi društvo kad god poželi.

Liječenje u inozemstvu za njega predstavlja finansijski izazov.

Za Vasilijevu majku postoji tračak nade: liječenje u inozemstvu može joj olakšati bolest odgovarajućim tretmanom. Bez oklijevanja, Vasilije će dati sve od sebe da njegova majka dobije terapiju na koju je čekala. Zadatak mu je da prikupi novac.

„Na cestama sam kao dostavljač već više od godinu dana. Poznajem svakog dostavljača u mom gradu."

Vasilije zna da sam ne može platiti skupo liječenje u inozemstvu. Tako je pokrenuo poziv za donaciju u grupama za dostavu na Viberu, nadajući se podršci.

"U kratkom vremenu prikupio sam novac potreban za liječenje moje majke"

Talas podrške i saosjećanja došao je do njega u grupama za dostavu. Zahvaljujući velikodušnosti dostavljačke zajednice, uspio je prikupiti dovoljno novca da plati majčino liječenje u inozemstvu.

Nisam mogao vjerovati da se toliko ljudi odazvalo i stvarno sam se dobro osjećao, kao da se imam na koga osloniti u teškoj situaciji.

I dan-danas se naježi kad se sjeti ovog trenutka. Spoznaja da se može osloniti na svoje kolege ispunjava ga velikom zahvalnošću. Zahvaljuje se svakom dostavljaču koji ga je podržao.

Hvala na zalaganju

Za požrtvovanost je prije svega potrebna jedna stvar: Hrabrost. Hrabrost da se suočiš sa izazovnom situacijom. Ponosni smo što imamo dostavljače koji se zalažu za svoju zajednicu i pomažu gdje god mogu. Hvala Youssefu,Vasiliju i Zakariji. Hvala svakom dostavljaču koji se umiješa i ne okreće glavu od problema.

person braking the bike