Naš blog

Ocena tvog profila: Sve na jednom mestu ⭐

27th април 2024 · 3'

Šta je Ocena tvog profila?

Ocena tvog profila je mehanizam pomoću kog Glovo platforma prati učinak svakog Profila dostavljača. Čine je više kategorija koje zajedno daju ukupnu ocenu Profila dostavljača. Svaka od kategorija odgovara oblasti performansi Profila dostavljača tokom njegovog/njenog angažovanja na Glovo platformi.

Zašto je Ocena tvog profila važna?

Ocena tvog profila je važna jer je ona jasan pokazatelj tvojih performansi i zalaganja tokom dostavljanja putem Glovo platforme. Takođe, Ocena tvog profila promoviše dostavljače sa dobrim perfomansama (npr. prilikom zakazivanja termina na otvaranju kalendara).

Šta sve čini Ocenu tvog profila?



Ocena klijenta

Ocenu klijenta čini broj pozitivnih ocena koje si imao/la u poslednjih 28 dana u odnosu na ukupan broj svih ocena u poslednjih 28 dana. Drugim rečima, što si više ljubazniji/a prema klijentima, to će ova ocena biti bolja.



Sati visoke potražnje

Kategorija Sati visoke potražnje dobija se kad se stave u odnos sati visoke potražnje na kojima si se pojavio/la i ukupan broj dostupnih sati visoke potražnje.



Doslednost

Kategoriju Doslednost čine dve potkategorije, Doprinos i Stopa nepojavljivanja. Doprinos predstavlja ukupan broj dostava koju si dostavio/la u proteklih 28 dana. Stopa nepojavljivanja predstavlja ukupan broj nepojavljivanja na sate (kašnjenje na sate, gašenje AA dugmeta, izlazak van zone dostave i nizak procenat baterije) i sumu ukupnog broja sati na koje si se prijavio/la i ukupnog broja nepojavljivanja na sate u poslednjih 28 dana.



Posvećenost

Kategoriju Posvećenost takođe čine dve potkategorije, Pouzdanost koju predstavlja odnos sati na kojima si potvrdio/la dostupnost i svih sati koje si izabrao/la u poslednjih 28 dana kao i Stopa prihvatanja koju čini odnos svih porudžbina koje si prihvatio/la i ukupan broj porudžbina koje su ti dodeljene u proteklih 28 dana.



  • Radni dan – Pod radnim danom smatra se svaki dan u kojem je dostavljač potvrdio/la dostupnost za makar jedan termin i dostavljao/la tokom istog, potvrdio/la dostupnost za makar jedan termin i ostvario/la nepojavljivanje na celokupan termin kao ili zakazao/la makar jedan termin (koji nije otkazao/la 24 sata pre početka termina).
  • Novi profili – Dostavljač ima status novajlije ukoliko ima 7 ili manje dana tokom kojih je dostavljao/la putem Glovo platforme.
  • Zamrzavanje naloga – Ukoliko dostavljač ne zakaže termine tokom jednog vremenskog perioda, njegova Ocena profila je zamrznuta na poslednju Ocenu koju je dobio. To omogućava da dostavljači biraju sami kada uzimaju pauzu/odmor ne morajući da brinu o tome da će im se Ocena profila pogoršati.


Share