Blogul nostru

❄️ 9 sfaturi de siguranță pentru a conduce iarna ❄️

28th aprilie 2024 · 4'

Când este gheață și zăpadă, trebuie să iei măsuri de precauție suplimentare pentru a ajunge în siguranță din punctul A la B.

Ai mereu cu tine o pătură groasă și haine calde? Îți oferim 9 sfaturi, ce te vor ajuta să fii pregătit pentru iarnă.

Cum să fii în siguranță pe drumuri când conduci cu automobilul

1. Adaptează-ți comportamentul de condus: Încercă întotdeauna să păstrezi suficientă distanță față de vehiculul din față. Mai ales când vizibilitatea este mai mică de 50 de metri, ar trebui să conduci cu o viteză maximă de 50 km/h. Dacă drumul este alunecos, încercă să pornești în treapta a 2-a. De asemenea, este mai ușor să continui să conduci dacă alegi o treaptă de viteză mare și astfel o turație redusă a motorului.

2. Cunoaște forța de frânare: Testează frânele pentru scurt timp pe un drum liber și când nu există niciun pericol pentru alții, pentru a obține o mai bună perspectivă asupra cât de bine sau de prost funcționează frânele. În cazul în care vehiculul începe să alunece chiar dacă virați calm sau chiar pe un drum drept: eliberați ambreiajul, frâna și contravirați rapid, dar cu sensibilitate. Dacă vehiculul nu reacționează deloc, singura soluție este să frânezi puternic.

3. Reacționează corect pe drumurile înghețate: dacă derapezi pe drumuri înghețate, ar trebui să rotești volanul în direcția în care se mișcă roțile din spate. Deci, dacă roata din spate alunecă spre dreapta, ar trebui să rotești volanul spre dreapta.

4. Condu cu atenție în curbe: vehiculele cu tracțiunea din față riscă să alunece într-o curbă prin roțile din față dacă sunt conduse prea repede (subvirare). Există un singur lucru de făcut: redu accelerația. Mașinile cu tracțiune din spate pot derapa cu partea din spate dacă pedala de accelerație este folosită prea puternic (supravirare). În acest caz: eliberează accelerația și apăsă ambreiajul.

5. Utilizează anvelopele de iarnă: În condiții de drum de iarnă, anvelopele cu simbolul fulgului de zăpadă trebuie să fie montate. Urmați regula de bază din Noiembrie până în Martie.

6. Păstrează pături și jachete suplimentare în mașină: dacă vei fi blocat în vehicul ore în șir din cauza unei furtuni de zăpadă, a unui accident sau a unui blocaj de trafic legat de iarnă, s-ar putea să se răcească. De aceea ar trebui să ai pături în mașină.

7. Scoateți geaca de iarnă când conduci: Îmbrăcămintea prea groasă împiedică centura de siguranță să se fixeze bine pe corp. În cazul unui accident, corpul are prea mult spațiu de mișcare (aer între centură și corp) și poate aluneca sub centură sau poate provoca răni grave.

8. Îndepărtează zăpada și gheața de pe mașină: șoferii de mașini ar trebui să-și amintească să îndepărteze zăpada și gheața de pe întregul vehicul, inclusiv de pe acoperiș. Plăcile de gheață aruncate de camioane sunt deosebit de periculoase.

9. Aprinde luminile: odată ce farurile sunt expuse, ar trebui să fie și ele aprinse. Conducerea fără faruri de întâlnire în condiții de vizibilitate slabă vă pune în pericol siguranța

Ești pregătit pentru iarnă? Nu aștepta prea mult, încearcă să pui în practică aceste sfaturi astăzi!

wog-share