Blogul nostru

Ghidul tău pentru bonusul de ploaie

9th mai 2024 · 4'

Știm cât de dificil este să livrați pe vreme ploioasă.
Este de la sine înțeles că eforturile suplimentare trebui răsplătite. Veți primi un bonus de ploaie, un multiplicator suplimentar, pentru a vă compensa.

Acest ghid vă oferă toate răspunsurile la întrebările importante pe care trebuie să le cunoașteți.

Este bonusul întotdeauna același în orice moment când plouă?

Nu. Suma primită* variază în funcție de intensitatea ploii, întrucât ploile mai slabe sau mai intense afectează diferit colaborarea curierilor. Momentan funcționează așa:
1) Ploaie de mare intensitate: vei primi tariful maxim pentru bonus de ploaie;
2) Ploaie de intensitate medie: vei primi un tarif mediu pentru bonus de ploaie;
*Valorile și procentele se actualizează.

De ce nu compensează Glovo pentru ploaia de intensitate ușoară?

Din cauza limitărilor din sistemul nostru, în prezent putem aplica bonusul de ploaie doar pentru un întreg oraș, nu pentru anumite zone. Aceasta înseamnă că, dacă ploaia este slabă, există șanse mai mari ca în anumite zone a orașului să plouă și în altele nu, iar clienții din toate zonele ajung să fie afectați de suprataxa pentru ploaie.

Cum determină Glovo intensitatea ploii?

☔ Precipitații de intensitate medie: de la 0,5mm;
⛈️ Precipitații de mare intensitate: de la 1,0 mm.
** Aceste valori pot fi actualizate în viitor.

Clientul plătește vreo taxă suplimentară pentru vreme rea?

Da, în general, când promoția de ploaie este activă pentru curieri, percepem clienților o suprataxă pentru vreme rea**.

Cum funcționează promoția de ploaie în sistem?

Cu o zi înainte analizăm prognoza meteo și, în cazul în care prognoza meteorologică este relativ precisă (corespunde cel puțin pe câteva platforme), încercăm să stabilim bonusul de ploaie încă din ziua anterioară. Aproximativ cu o oră înainte de începerea fiecărei ore, are loc o altă verificare a prognozei.

Ca rezultat, în sistem se setează un supliment. Este important de știut că suplimentul stabilit (din ziua anterioară sau din ziua respectivă) rămâne activ indiferent dacă plouă sau nu.

În aplicație, acesta este afișat ca un supliment pentru ploaie sau pur și simplu ca un bonus crescut (în cazul în care nu plouă).

Exemplu: Ora 10:00 bonus pe oră 210% , s-a specificat 57% bonus de ploaie, dacă afară nu plouă atunci la bonusul pe oră se adaugă 57% și se modifică în 267% și curierii oricum primesc bonusul de ploaie care a fost promis.
Dacă ploaia s-a finisat pe următoarea oră la fel se aplică un bonus Supliment pe oră, fiindcă înțelegem că circulația pe străzi încă este dificilă după ploaie.

Ok, dar dacă prognoza meteo este incorectă?

„Pentru a minimiza riscul ca noi să percepem clientului suprataxa în momentele în care nu plouă, sistemul nostru efectuează o a doua verificare automată cu 5 minute înainte de începerea orelor de colaborare:
În cazul în care nu plouă cu intensitate medie sau mare, bonusul de ploaie este modificat în bonus pe oră. Și atunci clientul nu este taxat.

În cazul în care inițial n-a fost aplicat bonus de ploaie fiindcă a fost o ploaie spontană sau a fost aplicat un bonus mai mic, dar de fapt plouă cu intensitate mare, bonusul de ploaie se modifică pentru acel interval. ”

Trebuie să vă contactez pentru a vă anunța că plouă?

Direct în aplicație poți să raportezi dacă plouă.
Dorim să vă reamintim că atunci când vom adăuga bonusul de ploaie la o anumită oră în calendar vă vom anunța printr-o notificare.

wog-share