Timpul de așteptare la punctul de ridicare se calculează în intervale odată ce ajungi în zona de ridicare (cel puțin 100 de metri de magazin, iar primele cinci minute de așteptare nu sunt plătite). Începem să calculăm de îndată ce ajungi la mai puțin de 100 de metri de locația magazinului și cronometrul se oprește când se întâmplă primul dintre aceste evenimente:

  • Când părăsești zona de ridicare (dacă părăsești raza de 100 de metri din jurul magazinului).
  • Când marchezi comanda ca fiind finalizată în aplicație.

Este foarte important să folosești butonul „Am ridicat produsele” deoarece, odată ce îl apeși, vom înțelege că nu mai aștepți la punctul de ridicare și pe drumul spre livrarea către client.

De exemplu:
dacă un rezumat al comenzii arată un timp de așteptare de 7 minute în magazin, vei fi plătit pentru 2 minute (cele 7 minute pe care le-ai așteptat minus primele 5 minute, care nu se calculează).

Google Maps calculează automat numărul de kilometrii parcurși în timpul unei comenzi. Distanța totală este calculată prin combinarea următoarelor rute:

  1. Cea mai scurtă rută de unde ai primit comanda până la punctul de ridicare.
  2. Cea mai scurtă rută de la punctul de ridicare până la punctul de livrare.

Vei fi plătit întotdeauna pentru cel mai scurt traseu afișat pe Google Maps, indiferent de ruta pe care o urmezi.

Dacă crezi că sistemul a avut o eroare în calcularea kilometrilor, poți solicita o revizuire contactându-ne prin intermediul aplicației. Accesează Câștiguri > Factură > Informații de plată > Km și selectează ce comandă trebuie verificată.

Te-a ajutat acest artiol?