Știm că atunci când preiei prima comandă de la Glovo te poți simți derutant, însă nu-ți face griji! Următorul articol îți va explica întregul proces în detalii și vei vedea că este foarte simplu.

Conectează-te

Vei primi o notificare de conectare 15 minute înainte de a începe intervalul tău orar. Trebuie doar să te conectezi pentru a-ți confirma disponibilitatea în timpul orelor pe care le-ai programat.

Comandă primită

Atunci când primești o comandă, dacă acceptarea automată este activată, aplicația îți va arăta o privire generală a comenzii: ce vei livra și punctele de ridicare și de livrare.

Comanda începe

Nu te grăbi și privește harta pe care o vezi în aplicație. Odată ce te-ai familiarizat cu traseul și cu ajutorul Google Maps vei putea începe călătoria spre punctul de ridicare.

Ridică comanda

Aplicația îți va spune dacă trebuie să întrebi de produse și ce metodă de plată este necesară. Apoi, ridici produsele, achiți dacă este cazul, încarci o fotografie a bonului fiscal în aplicație și plasezi comanda în geanta ta. Încărcarea chitanței este obligatorie pentru ca clientul să poată achita comanda. De asemenea, este important ca prețul din aplicație să fie similar cu cel din chitanță. Dacă există o diferență între suma încărcată și suma achitată de tine, va exista o nepotrivire și în factura ta (nu încărca ora sau o altă chitanță).

Livrează comanda

“Odată ce ai ajuns în punctul de livrare, clientul va trebui să semneze cu amprenta prin aplicație și numai după aceea vei putea înmâna comanda. Nu uita să ceri mai întâi semnătura înainte de a înmâna comanda. În acest mod evităm eventuale probleme cu cardul. Excepție face perioada în care este declarată stare de alarmă. În această perioada, clientul nu va trebui să semneze pe telefonul tău.”

Zero efort!

Dacă în orice moment al procesului te confrunți cu o problemă, echipa noastră de asistență prin chat îți stă mereu la dispoziție. Ai vreun dubiu referitor la diferite tipuri de comenzi?

Citește articolul!
Te-a ajutat acest artiol?