Naš blog

Trening o bezbijednosti u saobraćaju – motociklisti i biciklisti

30th април 2024 · 2'

Drugi trening o bezbjednosti u saobraćaju


Odbrambena i sigurna vožnja daje vozačima samopouzdanje da se suoče sa potencijalnim rizicima na putu. Mi smo prepoznali rizike sa kojima se dostavljači susreću svakodnevno, zato smo bezbjednost u saobraćaju i uvrstili kao jedan od glavnih ciljeva inicijative “ Obećanje dostavljačima“. Želimo da pomognemo dostavljačima da povećaju svoje samopouzdanje u vožnji i zbog toga smo se odlučili da organizujemo Treninge o bezbijednosti u saobraćaju za sve kategorije vozila koja imamo u floti.


mjesto dostave


Treninge o bezbjednosti u saobraćaju organizujemo u saradnji sa NVO „Alfa centar“, koja je prepoznata kao organizacija koja se zalaže za povećanje svijesti društva o svim rizicima neodgovornog i nesavjesnog ponašanja učesnika u saobraćaju, i u saradnji sa MUP-om Crne Gore.
Prvi trening o bezbjednosti u saobraćaju, održan polovinom Aprila, bio je organizovan za vozače automobila. Drugi trening je bio posvećen vozačima motora i biciklistima. Svrha treninga je da dostavljače podsjeti na neka pravila u saobraćaju koja se često krše i na taj način dovodimo u opasnost i sebe i druge učesnike u saobraćaju, osim toga naši saradnici savjetuju na koji način da smanjimo rizik i da izbjegnemo da dođe do tagičnih događaja. Na drugom treningu je prisustvovalo 19 dostavljača, koji su kao poklon dobili kacigu za biciklo ili motor, zavisno od toga koje prevozno sredstvo koriste. Na kraju svakog treninga dostavljači takođe dobijaju sertifikat.


mjesto dostave


U planu je da do kraja godine svi dostavljači Glova prođu trening o bezbjednosti u saobraćaju.

Share