Naš blog

Bezbjedno dostavljaj proizvode koji zahtijevaju 18+ godina.

28th април 2024 · 2'

Postoji mogućnost da prihvatiš porudžbinu koja uključuje proizvode za klijente sa ograničenim uzrastom kao što su alkohol ili duvanski proizvodi. Da li znaš da prema lokalnim pravilima neophodno proveriti uzrast klijenta prije isporuke porudžbine? Tokom ovakvih dostava biće prikazan podsjetnik za utvrđivanje uzrasta klijenta što ti može pomoći u ovakvim situacijama.

Šta je potrebno da uradim ukoliko moja dostava sadrži proizvode koji su zabranjeni za maloljetnike?

Moguće je da neke isporuke sadrže proizvode koji nisu dozvoljeni za prodaju maloljetnicima. To mogu biti alkohol ili cigarete koji se mogu naručiti putem Glova.

Zašto je važno provjeriti godine korisnika ?

Imajte na umu da ne izgledaju svi u skladu sa svojim godinama, pa možete slobodno tražiti ličnu ispravu kako biste potvrdili godište kupca.

1. Možete provjeriti da se slika na ličnoj ispravi poklapa sa korisnikom.
2. Moglo bi biti od pomoći provjeriti datum isteka lične isprave.
3. U slučaju da je osoba mlađa od 18 godina, uvijek se možete obratiti korisničkoj podršci kako biste otkazali narudžbu.

Što možete uraditi kada provjera godišta ne uspije ?

Ako kupac ne može dati ispravu koja je validna, maloljetan je ili ne želi pokazati ličnu kartu ili drugi identifikacioni dokument, vi ste jedini odgovorni ako predate predmet. Ako želite odbiti narudžbu, možete kontaktirati podršku, koja će vam pomoći s otkazivanjem.

Možete ići na :

Podrška> Nesreće i prekršaji> Prijavite nezakonite aktivnosti
Support>Accidents and offences > Report illegal activities

Share