Naš blog

Dostava tokom ljeta. Kako se najbolje snaći tokom vrućih ljetnjih mjeseci ?

27th април 2024 · 2'

Isporuka narudžbi tokom ljetnih mjeseci može biti izazovna zbog velike vrućine. Kako biste osigurali svoju sigurnost i sačuvali zdravlje, važno je slijediti neke bitne savjete.

1. Vodite računa od hidraciji

Vrućina može dovesti do dehidracije i bolesti povezanih s vrućinom. Ključno je ostati hidriran pijući puno vode tokom dana. Nosite bocu vode za višekratnu upotrebu i osigurajte da se redovito puni. Takođe nikako ne treba piti veoma hladnu vodu kad je tijelo zagrijano, već vodu koja je sobne temperature.

2. Obucite se odgovarajuće

Obucite odjeću napravljenju od prirodnih materijala koja pruža zaštitu od sunca, nosite šešir, naočara za sunce i kreme za sunčanje. Ove mjere pomoći će vam da ostanete hladni i smanjiti rizik od iscpljenosti usled vrućine ili u najgorem slučaju toplotnog udara.

3. Pravite češće pauze
Ne zaboravite uzimati redovne i češće pauze u hladnim, sjenovitim područjima kako biste se odmorili i obnovili. Koristite klimatizirane prostore tokom pauza ako su dostupni. To će spriječiti umor i poboljšati vaš ukupni fokus.

4. Vozilo

Ako koristite motorno vozilo za dostavu, provjerite je li pravilno održavano i u dobrom radnom stanju. Redovno provjeravajte pritisak u gumama, kočnice i rashladnu tečnost motora. Održavajte unutrašnjost vozila rashladnom pomoću raznih zaštita od sunca i ventilacije.

5. Izbjegavajte kofein
Ljubitelji kafe, moraćete da budete jaki. Dok voda ima pozitivan uticaj na vas i vaše tijelo tokom vrelih ljetnih dana, crna pića imaju negativan uticaj na vaš organizam. Zašto? Zato što sadrže kofein, a on utiče na dehidrataciju organizma.

6. Pronađi prijatelja
Međusobna briga je važna. Pokušaj da vodiš računa o sebi i ljudima oko sebe. Ukoliko naiđeš na kurira sa glavoboljom, vrtoglavicom ili nesvjesticom, odmah potraži medicinsku pomoć.

Šta da uradim ukoliko se ne osećam dobro?

Pozivamo te da svaki znak svog tijela shvatiš ozbiljno. Ako osjećaš glavobolju, vrtoglavicu pa čak i mučninu, molimo te da obustaviš dostavljanje za taj dan.

Odmah pronađi hlad, popij vodu i ukoliko misliš da ti je neophodna pomoć odmah iskoristi SOS dugme u aplikaciji. To će te povezati sa svim hitnim službama u tvom gradu.

Share